Prietenul meu, calculatorul

Un, blog despre calculatorul meu. Evolutie sau upgrade, de la primul meu calculator pana la cel din prezent. Teste si comparatii intre diferitele componente care au alcatuit si alcatuiesc in continuare computerul meu. Prima impresie cu programele cu care mai lucrez si azi. Jocuri pe care nu am cum sa le uit niciodata. Lucruri interesante pe care le-am intalnit de-a lungul timpului in sfera IT.

Primul meu calculator
Se intampla in iarna anului 1993. Eram in clasa a 8-a. Cu cateva zile inainte de vacanta de iarna, am primit un telefon din Germania, de la tatal meu care ma anunta ca imi cumparase un calculator, pe care il voi primi acasa cat de curand. Era telefonul pe care il asteptam de multa vreme. Din momentul acela, gandul mi-a ramas la calculator. Asteptarea devenea tot mai chinuitoare. Timpul parca se dilatase. Zilele au devenit foarte lungi, iar noaptea, cu greu ma prindea somnul. Nerabdarea mea atingea cote maxime.
In seara de 23 decembrie asteptarea a luat sfarsit. Tata a venit acasa. Aveam calculator - primul meu calculator! L-am adus in casa si l-am asezat, pe jos, in sufragerie, dupa care l-am dus in camera mea pe birou.
Cunosteam configuratia, inca de la primul telefon. Eram (prea) fericitul posesor al unui Intel 486-SX 25 MHz, cu 4 Mb RAM, HDD de 211 Mb, Floppy 1.44 Mb, tastatura, mouse, monitor 14" color si imprimanta HP 510 alb-negru cu jet de cerneala. Toate acestea au fost achizitionate din Germania de la firma VOBIS. Calculatorul meu arata exact ca in imaginea de mai sus. Pe langa toate acestea am mai primit o cutie intreaga de carti si dischete. Pe 3 diskete era MS-DOS 5.0, pe 7 diskete era WINDOWS 3.0 si o disketa cu driverul de imprimanta.
Ne-am strans toata familia in jurul lui si l-am pornit. Avea instalat sistemul de operare MS-DOS 5 si Windows 3.0 abmele in limba germana. Mai avea instalat un simulator de zbor, un program cu harta Europei si un joc de sah. Tata primise cateva instructiuni in legatura cu functionarea calculatorului si rularea programelor instalate, asa ca ne-a facut o demonstratie. Apoi am intrat in simulatorul de zbor si am ramas acolo vreo cateva ore. Am fost pur si simplu rupt de realitate.
Am stat treza toata noaptea, si asta nu pentru ca nu s-ar fi dat stingerea, ci pentru ca nu puteam sa imi iau gandul de la calculatorul meu. In sfarsit aveam calculator!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu