Prietenul meu, calculatorul

Un, blog despre calculatorul meu. Evolutie sau upgrade, de la primul meu calculator pana la cel din prezent. Teste si comparatii intre diferitele componente care au alcatuit si alcatuiesc in continuare computerul meu. Prima impresie cu programele cu care mai lucrez si azi. Jocuri pe care nu am cum sa le uit niciodata. Lucruri interesante pe care le-am intalnit de-a lungul timpului in sfera IT.

Eram foarte multumit de calculatorul meu, pentru ca ii gasisem utilitate. Puteam sa fac animatie 3D asa cum mi-am dorit, descoperisem si programarea in Pascal, iar jocurile vremii rulau impecabil pe calculatorul meu.
Pasionat fiind acum de calculatoare, ajung si la expozitia anuala de tehnica IT care se tinea in orasul nostru in fiecare toamna. Cum calculatoarele erau o raritate pe vremea aceea, acolo, in cadrul expozitiei, aveai ocazia sa vezi lucruri extrem de interesante, prezentate de cele cateva firme de profil din oras. Pe majoritatea calcolatoarelor din expozitie rulau diverse aplicatii, in special jocuri. Fata de calculatorul meu, cele din expozitie, aveau ceva in plus: boxe! Evident, boxele erau conectate la o placa de sunet, componenta pe care eu n-o aveam in calculator. Si calculatorul meu scotea sunete, dar nu prin placa de sunet ci prin PC SPEAKER. Atunci a fost prima data cand am vazut cum arata componentele unul calculator, printre care placa de sunet.
Pana in acel moment nu-i simtisem lipsa placii de sunet, dar de atunci gandul mi-a ramas la ea. Trebuia sa imi achizitionez si eu una. In urmatoarele 2 saptamani facusem rost de bani pentru placa de sunet. Prima placa de sunet, un CREATIVE SOUNDBLASTER a costat 80 de marci.
Impreuna cu fostul meu coleg, am indraznit sa desfacem suruburile, sa dam laoparte capacul carcasei si sa montam placa in calculator.
A fost prima data cand am vazut cum cum arata pe interior calculatorul meu. Am vazut placa de baza, placa video, memoria RAM, harddisk-ul, sursa. Desi emotiile au fost mari, n-a fost greu sa ne dam seama unde trebuie sa introducem placa de sunet. Fara sa mai inchidem carcasa, am pornit calculatorul cu emotii maxime. Am introdus disketa de instalare, am instalat driverul si am dat restartat. Totul a decurs perfect. Singura modalitate de a testa sunetul, era sa intru intr-un joc sau in Windows. Am preferat prima varianta. Nu mai stiu ce joc am pornit, dar bucuria a fost imensa atunci cand in casti a inceput sa cante muzica. Amandoi am respirat usurati. Nu am stricat nimic. Instalarea a decurs ca la carte. Dintr-o data, jocurile au capatat o noua dimensiune.
fasttrackerPeste cateva luni, cand am inceput sa fac si muzica pe calculator in programul FASTTRACKER, mi-am dat seama ca placa de sunet este mono. N-am dar prea mare importanta acestui detaliu, oricum nu aveam un sistem de boxe performant. Era suficient ca aveam sunet. Calculatorul meu era complet

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu