Prietenul meu, calculatorul

Un, blog despre calculatorul meu. Evolutie sau upgrade, de la primul meu calculator pana la cel din prezent. Teste si comparatii intre diferitele componente care au alcatuit si alcatuiesc in continuare computerul meu. Prima impresie cu programele cu care mai lucrez si azi. Jocuri pe care nu am cum sa le uit niciodata. Lucruri interesante pe care le-am intalnit de-a lungul timpului in sfera IT.

PC-ul pe care inca mai scriu aceste randuri, a ajuns la "final de cariera". In curand ne vom desparti. Este configuratia cea mai longegiva din cate am avut.
Lucram impreuna de mai bine de 3 ani. Acum se pregateste sa gaseasca un nou proprietar. Si totusi, sa nu va imaginati ca acest PC este depasit. Nici pe departe... Este o configuratie inca foarte puternica, ideala pentru editare foto-video, grafica 3D si de ce nu, jocuri. Raportul pret-putere de calcul il face o congiguratie foarte dorita. De aceea sunt deja in "tratative" cu cativa potentiali cumparatori.


Vorbim despre urmatoarea configurarie PC:
Procesor I7 3930K + Cooler Noctua NH-D14
Placa de baza ASUS P9X79 Deluxe Wi-Fi
Memorie 16GB (4X4GB) DDR3 G-Skill Ripjaws - Quad Channel
Sursa modulara Corsair Professional HX750W
Carcasa CoolerMaster HAF922

Ofer cadou o placa video SAPPHIRE 5770 Vapor-X

Pret 4000 lei.

Atentie, configuratia nu contine HDD, SSD sau unitate optica. Fiecare e liber sa si-l echipeze cum doreste. Sunt sigur ca ce-l care il va cumpara, va sti ce sa faca cu el.

Toate componentele se afla in stare perfecta de functionare. PC-ul a avut parte de curatari de praf odata la 2-3 luni. Da, intr-adevar, configuratia PC de mai sus este una inca foarte puternica. Poate va intrebati de ce am scos-o la vanzare. Simplu. In urmatoarea perioada ma pregatesc pentru editare video la rezolutie 4k in format RAW. Fisiere video cu un bitrate mediu 1.8Gb.s si care pot ajunge pana la 2.4Gb/s vor solicita din plin cam orice configuratie PC in dinponibila in acest moment. Ca un entuziast ce sunt, am hotarat sa trec pe o platforma noua, echipata pana in dinti cu procesor puternic, multa memorie RAM si SSD de foarte mare viteza.

Despre noul meu PC, configurat special pentru editare video extrema, voi da mai multe detalii in urmatorul articol.

1 comentarii:

Poza e reala?

Trimiteți un comentariu